Dla każdego kto lubi rysować.
Jako, że mój chłopak ostatnio zainteresował się rysowaniem, chciałabym go do tego zachęcić, kupując mu książkę na gwiazdkę Jednak na rynku jest tyle tego, że nie wiem co wybrać... Oglądałam parę książek w empiku, ale u mnie w mieście empik nie jest za duży i nie znalazłam odpowiedniej. Szukam podręcznika, który opisuje głównie techniki ołówkowe, styl raczej realistyczny (portrety, zwierzęta itp.) lub fantasy (smoki itp). Przede wszystkim podręcznik powinien skupiać się na praktyce a nie teorii, mile widziane pokazywanie jak coś narysować "krok po kroku".
Mógłby mi ktoś coś polecić? Najlepiej, żeby książka spełniała wszystkie lub większość z wymogów które podałam, ale niekoniecznie - rozważę też inne ciekawe, sprawdzone:) Będę wdzięczna za każdą pomoc;)
Rysownik
No wiesz taki prezencik moze mu pomoc w tym rysowaniu. No niewiem moze sproboj poszukac w necie. wpisz w google, albo na allegro. Wpisac tez mozesz sobie w galerii loomis drawing tam sa skany z ksiazki ''loomisa''. Ksiazke znajdziesz do kupienia w necie. Polecam ja... ;]]
Ostatnio edytowany przez Devildaw (2009-11-27 16:46:26)
Rysownik
Jeszcze jest tu taki na tej stronce profil: Elfik777, sprawdz to, wejdz w jej strone: http://krok-po-kroku-elfik777.blog.onet.pl/ tam sa jej tutoriale portretow, zobacz, bardzo ladne. Krok po kroku jak w tytule.